Postuar më: 24/08/2021

Literatura për bibliotekat e shkollave/ Zgjidhen anëtarët e dy bordeve të rekomandimit. Ministrja Kushi: Libri tradicional, sfidë përballë zhvillimit të teknologjisë. Vëmendje të veçantë në pasurimin e bibliotekave

Në ambientet e Ministrisë së Arsimit, Sportit dhe Rinisë është organizuar takimi i parë me anëtarët e sapo zgjedhur të bordeve të rekomandimit të literaturës për bibliotekat në institucionet e arsimit parauniversitar publik.

Ministrja Evis Kushi nëpërmjet një publikimi në rrjetin social Facebook, ka informuar në lidhje me funksionin dhe rëndësinë e dy bordeve, përkatësisht bordit për literaturën artistike e shoqërore, si dhe bordit për literaturën  shkencore dhe didaktike.

“Këto borde do të shqyrtojnë, vlerësojnë dhe përzgjedhin listën e titujve të librave shkencorë, metodikë, didaktikë dhe artistikë që i shërbejnë shkollave tona dhe veprimtarive jashtëshkollore për nxënësit,”- shkruan Znj. Kushi.

Duke theksuar rëndësinë e librit tradicional, Ministrja Kushi shton se këto kohë leximi dhe libri tradicional janë në sfidë përballë zhvillimit të teknologjisë, tendencave dhe stilit të ri të jetesës.

“Prandaj është përgjegjësi e jona që ta kemi në vëmendje të veçantë pasurimin e bibliotekave me tituj dhe autorë të rinj në mënyrë që nxënësit të jenë miq të ngushtë të librit dhe vizitorë të rregullt të bibliotekave të shkollave” – shkruan Ministrja.

 

https://www.facebook.com/103464624802314/posts/336279824854125/?d=n

Të rejat e fundit