Video

Nikolla në Turqi
23/04/2018

Në Turqi flitet shqip. Gjuha shqipe mësohet nga nxënësit në shkolla si lëndë me zgjedhje. Një vendim i qeverisë turke i marrë që në vitin 2017 dhe i botuar në fletoren zyrtare më 8 shkurt 2018, lejon që nxënësit ta zgjedhin nga kurrikula gjuhën shqipe nga klasa e 5-të deri në universitet. Me rastin e fillimit të mësimit dhe orëve të gjuhës shqipe, ministrja e Arsimit Lindita Nikolla udhëtoi drejt Turqisë ketë të hënë, me ftesë të homologut turk për të parë zhvillimin e një ore mësimore në shkollën e parë që flet shqip në Izmir. Nikolla deklaroi gjatë ceremonisë...

Shkarko