Postuar më: 19/07/2021

Evis Kushi në Slloveni për takimin e ministrave përgjegjës për kërkimin shkencor: “Objektiv, harmonizimi i politikave dhe strategjive në nivel rajonal kombëtar dhe evropian”

Ditën e sotme në Slloveni, Ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë Znj. Kushi mori pjesë në “Takimin e Ministrave Përgjegjës për Kërkimin Shkencor” me praninë gjithashtu të delegacioneve nga BE, shteteve anëtare të EFTA dhe partnerëve nga Ballkani Perëndimor.

“Sot në Slloveni, gjatë “Takimit të Ministrave Përgjegjës për Kërkimin Shkencor” ku shkëmbyem pikëpamjet tona lidhur me rinovimin e Zonës Evropiane të Kërkimit – ERA, si dhe rolin kyç që ka kërkimi shkencor dhe inovacioni për të ardhmen e hapësirës evropiane”, shprehet ajo në publikimin e realizuar në rrjete sociale.

Sipas Ministres Kushi, një takim i tillë jo vetëm është një mundësi e mirë për shkëmbimin e pikëpamjeve në lidhje me procesin e përbashkët të zhvillimit të Zonës Evropiane të Kërkimit Shkencor, por çon përpara njëkohësisht edhe objektivin kryesor për harmonizimin e politikave dhe strategjive në nivel rajonal kombëtar dhe evropian.

 

https://www.facebook.com/103464624802314/posts/313814517100656/

Të rejat e fundit